Råd mod overimplementering har fokus på transporten

ANBEFALINGER: Regeringens Implementeringsråd er klar med sine første 21 anbefalinger, der skal sikre, at EU-regler ikke overimplementeres. Otte af dem angår dansk transportlovgivning.

Paul Mollerup, formand for Implementeringsrådet, er klar med 21 anbefalinger til regeringen.
Paul Mollerup, formand for Implementeringsrådet, er klar med 21 anbefalinger til regeringen.Foto: Lars Helsinghof/Altinget
Frederik Tillitz

Vi har fundet eksempler, hvor regler er gjort unødigt besværlige, og hvor man ved at hente inspiration fra andre lande kan finde nemmere måder at udforme reglerne på. Vi fortsætter indsatsen i Implementeringsrådet og forventer at sende flere anbefalinger til Regeringen i maj.

Paul Mollerup
Formand for Implementeringsrådet

Implementeringsrådet har sendt sine første 21 anbefalinger til Regeringen. Otte af anbefalingerne vedrører transportsektoren.

Rådet har til opgave at rådgive regeringen om, hvordan man undgår, at Danmark implementerer EU-regler mere byrdefuldt i Danmark end i resten af EU. Det oplyser formand Paul Mollerup.

”Vi har fundet eksempler, hvor regler er gjort unødigt besværlige, og hvor man ved at hente inspiration fra andre lande kan finde nemmere måder at udforme reglerne på. Vi fortsætter indsatsen i Implementeringsrådet og forventer at sende flere anbefalinger til Regeringen i maj,” siger Paul Mollerup i en pressemeddelelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00