S og R: For tidligt at aflive togbro over Kattegat

OPTAKT: Regeringen er på vej med en ny screening af en Kattegatforbindelse. Både i Socialdemokratiet og Radikale tvivler man på, at den vil give så mange svar, at man allerede nu bør opgive at inkludere tog i projektet.

Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, havde sidste uge indkaldt transportministeren og finansministeren i samråd om en eventuel Kattegatforbindelse. 
Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, havde sidste uge indkaldt transportministeren og finansministeren i samråd om en eventuel Kattegatforbindelse. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mange spørgsmål skal afklares, inden Socialdemokratiet og Radikale ser mulighed for at bakke om at arbejde videre med en Kattegatforbindelse udelukkende for trafikanter på gummihjul.

Og begge partiers transportordførere stiller sig meget tvivlende overfor, at regeringens kommende screeningsanalyse af en Kattegatforbindelse kan give tilstrækkeligt med solide svar til at mane deres forbehold i jorden.

”Hvis vi skal sige ja til noget med en bilbro, så kræver det, at vi kan få den viden, vi gerne vil have, sådan at vi er helt sikre på, at det er trygt at gøre. Og det ser det ikke ud til, at vi får nu,” siger Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokratiet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00