S vil have værn mod social dumping i luften

LUFTFART: Regeringens luftfartsstrategi er alt for uambitiøs i forhold til at bekæmpe social dumping. Det mener S-transportordfører Rasmus Prehn, der også har kritisk fokus på piloters selvbetalte uddannelse.

Kim Rosenkilde

Man er nødt til at gå meget mere offensivt ud, end det vi har set ind til nu.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører

Der skal sættes hårdere ind mod internationale luftfartsselskaber, der underbyder markedet ved at presse de ansatte på løn og arbejdssvilkår.

Det mener Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, der ikke er imponeret over ambitionerne for social dumping i den luftfartsstrategi, som regeringen præsenterede i starten af juli.

Social dumping nævnes ikke med et eneste ord. Og man skal helt ned på side 124, før der skrives noget om standarderne for de ansatte.

Dokumentation

Luftfartsstrategiens initiativer om social dumping

INITIATIV (29) Regeringen vil arbejde for, at fælles luftfartsaftaler med tredjelande fremmer internationale standarder for arbejdsmarkedet og lige konkurrence.

INITIATIV (30) Regeringen vil støtte Europa-Kommissionens arbejde med at begrænse illoyale former for praksis i tredjelande og af operatører i tredjelande.

INITIATIV (31) Regeringen vil arbejde for klare og gennemsigtige regler på EU-niveau samt regler, som skal sikre, at selskaber ikke udnytter forskelle i medlemsstaternes lovgivning, herunder implementering og fortolkning af retsakter fra EU, på en måde som ikke var hensigten.

INITIATIV (32) Regeringen vil arbejde for mere ensartede retningslinjer inden for EU for tilsynet med arbejdsmiljø om bord på fly. Det skal dels sikre, at alle fly i EU underkastes tilsyn af myndighederne og dels, at tilsynet finder sted efter ensartede regler.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00