Schmidt: Lige nu er der ingen penge

INTERVIEW: Den nye transportminister nedtoner forventningerne til, hvad regeringen kan levere af investeringer i infrastruktur. Lige nu er der ingen penge, lyder det fra Hans Christian Schmidt. Men idéer og holdninger har han nok af.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil blandt andet sikre bedre sammenhæng i den kollektive trafik. (Arkivfoto)
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil blandt andet sikre bedre sammenhæng i den kollektive trafik. (Arkivfoto)Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg har sat nogen i gang med at kigge på, hvor omfattende DSB-kontrakten er. Og om der er ting, vi kan gøre anderledes, hvis vi vil. Men det er ikke nogen nem sag.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister

Der er ikke sket de store omvæltninger i det lyse hjørnekontor i Transportministeriet, efter Hans Christian Schmidt (V) har sat sig bag skrivebordet.

Indretning er egentlig heller ikke noget, der optager den nye mand på taburetten. Men han fortæller, at han har fået Magnus Heunickes (S) reol bugseret ud, så der kan blive plads til en ny og mere praktisk en af slagsen.

"Man skal altid kigge efter, hvad embedsmændene har ude i kontorerne. For det er altså praktiske mennesker. Og dér har de nogle reoler, hvor der er plads til rigtigt meget. Det er ikke helt så fancy, men det er meget anvendeligt,” siger han.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00