Sex kan lukke rastepladser

RASTEPLADSER: Vejdirektoratet anbefaler, at ni rastepladser langs de danske motorveje lukkes. De ni rastepladser er alle ubemandede og lukkes, da de giver anledning til "problemer med uønsket adfærd". Vejdirektoratet har ikke lyst til at udbrede præcis, hvad denne adfærd dækker over.
Ni ubemandede rastepladser står til at blive nedlagt. Rastepladserne koster vedligeholdelse og skaber grobund for en "uønsket adfærd"
Ni ubemandede rastepladser står til at blive nedlagt. Rastepladserne koster vedligeholdelse og skaber grobund for en "uønsket adfærd"Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Hvad man lægger i ordene uønsket adfærd - det kan være mange ting. Det kan selvfølgelig være ting, der er mere seksuelt orienteret, det kan også være ting, der er mere uhumsk orienteret. Altså med at bruge pladsen som toilet. Og andre ting.

Niels Christian Skov Nielsen
Driftschef, Vejdirektoratet
Ni rastepladser langs de danske motorveje står til at blive lukket. Anbefalingen kommer fra Vejdirektoratet, der i et nyt notat anbefaler en opprioritering af de bemandede rastepladser - og altså en lukning af ni ud af samlet set 45 ubemandede rastepladser i Danmark.

"Det drejer sig om små, utidssvarende anlæg, hvor der ikke er noget toilet, men hvor en stor del af publikummet bruger hele rastepladsen som toilet," siger Niels Christian Skov Nielsen, driftsdirektør i Vejdirektoratet.

Han pointerer, at i takt med, at kapaciteten på de bemandede rastepladser bliver udvidet, vil de ubemandede rastepladser blive lukket.

Utryghed og uønsket adfærd 
Lukningen begrundes primært i økonomiske hensyn, men af Vejdirektoratets notat fremgår det også, at der på disse rastepladser eksisterer en "utryghed" og en "anledning til problemer med uønsket adfærd".

Dokumentation

Fakta om rastepladser

Siden årtusindeskiftet er adskillige danske rastepladser lukket. Af de daværende 101 pladser er 22 ikke mere. Syv nye er kommet til, men det er på nye motorvejsstrækninger, som ikke var taget i brug i 2000. Nu lægger Vejdirektoratet i deres notat fra onsdag den 15. april op til, at endnu ni rastepladser skal nedlægges og yderligere en reduceres.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00