Svineproducenter lover ny EU-transportsag

NYHED: Danske Svineproducenter vil ikke udelukke en ny EU-sag om de danske særregler for dyretransporter.
Niels Th. Dahl

Vi har jo ikke anlagt sagen for sjov. Hvis det kommer til, at vi skal stille de samme spørgsmål én gang mere, så er vi slet ikke i tvivl om, hvad resultatet bliver.

Hans Aarestrup
Direktør for Danske Svineproducenter

Brancheorganisationen Danske Svineproducenter lufter nu tanker om endnu en retssag ved EF-domstolen om de danske særregler for dyretransporter.

Den dom, EF-domstolen afsagde i sidste uge, er nemlig udelukkende baseret på de danske reglers forhold til det transportdirektiv, der var gældende indtil januar 2007, mens den ikke tager stilling til, om de er tilladt i forhold til den nu gældende transportforordning.

"Vi har jo ikke anlagt sagen for sjov. Hvis det kommer til, at vi skal stille de samme spørgsmål én gang mere, så er vi slet ikke i tvivl om, hvad resultatet bliver. Vi havde da håbet, at domstolen ville have skåret det ud i pap, men vi er på den anden side også godt klar over, at der ikke er nogen, der har lyst til at føre kniven i denne her sag" siger Hans Aarestrup, der er direktør for Danske Svineproducenter, i dag til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00