Transportens grønne omstilling skal op i gear

KLIMAMÅL: Vedvarende energi vil udgøre en for lille del af transportsektorens energiforbrug i 2020, viser ny fremskrivning. Klimaministeren lover politiske initiativer i løbet af året. Alternativet vil satse på elbiler.

Foto: Colourbox
Daniel Bue Lauritzen
Fakta
Basisfremskrivning 2017 giver en vurdering af, hvordan energiforbrug, energiproduktion og udledninger af drivhusgasser vil udvikle sig frem mod 2030, under de eksisterende vedtagne politiske tiltag i energi- og klimapolitikken – altså en såkaldt ”frozen policy”-fremskrivning for energi og klima.

Kilde: Kilde: Energistyrelsens Basisfremskrivning 2017

Det kræver politisk handling, hvis Danmark skal nå målet om 10 procent vedvarende energi i transportsektoren i 2020. Det viser Energistyrelsens Basisfremskrivning for 2017.

”Iblandingen af biobrændstoffer i 2020 kombineret med øvrig VE (vedvarende energi, red.) i transport vil (…) ikke være tilstrækkeligt til at sikre opfyldelsen af Danmarks forpligtelse over for EU om anvendelse af vedvarende energi i transport,” fremgår det af rapporten.

Uden nye politiske initiativer vil kun 8,3 procent af energiforbruget i transportsektoren i 2020 være dækket af vedvarende energiformer som el eller biobenzin. Og det er altså små to procentpoint mindre, end Danmark er forpligtet til efter EU’s direktiv om vedvarende energi.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00