Uber splitter rød blok

Rød blok var uenige om, hvordan man skal forholde sig til taxatjensten Uber. 29. marts 2016

TAXA: Tirsdagens debat om Uber splittede rød blok i to lejre. Begge krævede opbakning fra de øvrige partier i kampen mod social dumping.

Tirsdag var der forespørgselsdebat i Folketinget om taxitjenesten Uber, hvor Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF stod bag et forslag, mens Socialdemokratiet og Alternativet stod bag et andet.

Begge forslag indeholdt sætninger, der påpeger, at Folketinget skal nedsætte en 'task force' for at undersøge forholdene omkring Uber-tjenesten, og at social dumping i taxabranchen skal stoppes. Mens Socialdemokratiets og Alternativets forslag henviste til, at Folketinget skulle imødese en kommende domsafgivelse om, hvorvidt de sigtede Uber-chauffører, der skal for retten, har brudt taxaloven. Folketinget skal i Enhedslistens, Dansk Folkepartis og SF's forslag blot notere sig, at der er rejst sigtelser.

Det skilte partierne ad, og det betød, at ingen af de to forslag ville få flertal. 

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, og Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, undrede sig over, hvorfor ingen af partierne kunne støtte hinanden. 

"Netop de ting, som Enhedslistens Henning Hyllested nævner som de vigtigste: kampen mod social dumping og det, at der bliver nedsat en 'task force' for at sikre ordnede forhold, har vi i vores vedtagelsestekst. Er det ikke rigtigt?" spurgte Rasmus Prehn.

"Efter pres fra Enhedslisten er det rigtigt, at forslaget nu omfatter en task force, og så er der også en henvisning til social dumping. Men derfor undrer vi os også over, hvorfor I ikke bare bakker op om det forslag vi har lavet, som vil manifestere det flertal, der er i kampen mod social dumping?" lød det fra Henning Hyllested, der tilføjede:

"I har så bygget en masse lyrik på, om at vi skal være åbne for de nye deleøkonomier og afvente ny taxalov og så videre. Det kan vi ikke bruge til noget. Chaufførerne og vognmændene er frustrerede, og de vil have, at der skal ske noget nu," sagde Henning Hyllested.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale Venstre stod bag et tredje forslag, der ikke ville foretage ændringer i sagen, før der er kommet en afklaring på, hvorvidt de Uber-chauffører, der skal for retten 26. april, bliver dømt for at overtræde taxaloven.

Forrige artikel Uenighed mellem S og V: Hvem udskød Storstrømsbroen? Uenighed mellem S og V: Hvem udskød Storstrømsbroen? Næste artikel S og V åbner for nye forhandlinger om DOT S og V åbner for nye forhandlinger om DOT
Taskforce retter skarp kritik mod Trafikstyrelsen

Taskforce retter skarp kritik mod Trafikstyrelsen

MISINFORMATION: Ny rapport finder stærkt kritisable forhold i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens håndtering af sagen om en politianmeldt tidligere luftfartslæge. En chokeret transportminister lader nu advokater undersøge departementets rolle i sagen.