V: Regeringen går forrest i klimakampen, mens rød blok spreder sorte myter

DEBAT: Venstre og regeringen har cementeret Danmarks position som klimafrontløber i EU og investeret massivt i grønne løsninger frem mod 2030, og derfor er rød bloks sorte myter om den førte politik fuldkommen falske, skriver Kristian Pihl Lorentzen (V).

Kristian Pihl Lorentzen (V)
MF, transportordfører

En række debattører med base i den røde blok har op til valget travlt med at sprede myten om Venstres og regeringens politik som sort og bagstræberisk.

Det er fuldkommen falsk. Vi tager om nogen klimaudfordringen alvorligt – og vi sætter reel og realistisk handling bag ordene med klare mål og virkemidler for grøn omstilling af energisystemet, transportsektoren og landbruget.

Med sidste års brede energiaftale cementerer Danmark positionen som frontløber i EU, og vi investerer massivt i grønne løsninger frem mod 2030 sammen med mange gode kræfter i erhvervslivet.

Klimapolitik i praksis
Vi arbejder hårdt for et klimaneutralt Danmark i 2050. Vi opfører tre nye havvindmølleparker inden 2030 med en samlet enorm effekt på mindst 2400 megawatt.

Med energiaftalen kan danskernes elforbrug dækkes af vedvarende energi i 2030. Den sidste nye benzin- og dieselbil skal være solgt inden 2030.

Der er i de kommende år afsat en meget stor pose penge til forskning og udvikling i grønne løsninger. Vejen banes for danske virksomheders eksport af grønne løsninger.

Vi har lukket ned for efterforskning og boringer efter gas, olie og skifergas på land og i de indre farvande. Og vi har sat et mål om, at det inden 2030 er helt slut med kul i Danmark, så fjernvarmen i fremtiden kommer fra vedvarende energi, såsom geotermi, varmepumper og biomasse.

Konklusion: Venstre og regeringen løfter den grønne fane højt. Men vi løfter ikke fanen højere, end at benene kan nå jorden. Den grønne omstilling skal nemlig parres med økonomisk realisme og den teknologiske udvikling, så vi ikke risikerer at sætte konkurrencekraft og arbejdspladser over styr.

Forrige artikel 3F Transport om social dumping: Drop mindsteløn, og brug den danske model 3F Transport om social dumping: Drop mindsteløn, og brug den danske model Næste artikel Transportforsker: Blå bloks vejinvesteringer skader ikke klimaet Transportforsker: Blå bloks vejinvesteringer skader ikke klimaet
Besparelser på DSB nærmer sig en milliard årligt

Besparelser på DSB nærmer sig en milliard årligt

BAGGRUND: Statens årlige tilskud til DSB er reduceret med over 700 millioner kroner, siden den tidligere SR-regering lagde grunden for statsbanernes økonomi frem til 2024. Forude venter et usikkert årti.