Debat

Venstre: Indenrigsfly bør være en del af Rejseplanen

DEBAT: Indenrigsflyvninger i Danmark er effektive til at binde landet sammen. Det mener transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V), som derfor har stillet forslag om, at flyvningerne skal indgå på Rejseplanen. 

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Effektiv transport er forudsætningen for vækst, jobskabelse og bosætning i alle dele af landet.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører

Af Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører 

Effektiv transport af personer og gods i Danmark er helt afgørende for os som enkeltpersoner og for samfundet som helhed. Effektiv transport er forudsætningen for vækst, jobskabelse og bosætning i alle dele af landet.

Desuden skal vores trafikale infrastruktur binde landet bedre sammen, så vi får alle vognene med på ”det danske tog”. Blandt de vigtige elementer i vores samlede transportsystem finder vi indenrigsluftfarten, der muliggør for hurtig og effektiv rejse mellem provinsen og København for pendlere, forretningsfolk og andre rejsende. Faktisk er indenrigsflyvningen en vigtig del af landets samlede kollektive trafiksystem, selvom den fungerer fint uden statsstøtte.

Derfor undrer jeg mig over, at indenrigsfly slet ikke indgår i Rejseplanen.dk, der er et uhyre effektivt og værdsat redskab, når man skal planlægge en rejse med kollektiv trafik.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Jeg har derfor foreslået, at vi undersøger mulighederne for, at operatørerne på indenrigsruterne kommer med i Rejseplanen, så passagerne fremover får det fulde overblik over de mulige alternativer for at rejse kollektivt rundt i vores land.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Pihl Lorentzen

Fhv. MF (V), fhv. næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)

0:000:00