Analytisk og engageret politisk konsulent
Vil du bruge dit talent og dine kompetencer til at bygge politiske dagsordener op, og har du lyst til at arbejde i en politisk styret medlemsorganisation? Har du indblik i, hvordan vi styrker den kollektive trafik, påvirker transportvaner, fremmer cykling og skaber den grønne, sammenhængende rejse fra A til B? Er du klar til at stemple ind på den transportpolitiske dagsorden og bidrage til at løse en vigtig samfundsmæssig udfordring? Så kom, og bliv vores nye politiske konsulent i Danske Regioners Center for Regional Udvikling, EU og Miljø.

Dit nye team Du bliver en del af Team Regional Udvikling, Uddannelse og Transport, som hører til i Center for Regional Udvikling, EU og Miljø. I teamet lægger vi vægt på at udvikle fagligt stærke produkter samt pleje og opbygge gode samarbejdsrelationer. Vi har et tæt samarbejde med resten af centret, hvor vi også arbejder for at sikre gode rammer for regionernes udvikling inden for bl.a. miljø og ressourcer, klima, energiomstilling, indkøb, sygehusbyggerier og EU. Dine arbejdsopgaver Omdrejningspunktet for dine og teamets opgaver er interessevaretagelse og politikudvikling, der bidrager til, at regionerne kan tilbyde borgerne bedre, grønnere, sundere og mere sammenhængende mobilitet og reducere trængslen. I tæt samarbejde med dine kolleger får du mulighed for at:
  • udvikle politik og beslutningsoplæg til politikere og regionernes direktører, som styrker den kollektive trafik og mobiliteten
  • sekretariatsbetjene vores politiske udvalg i Danske Regioner, så vi fremmer en grøn omstilling af den regionale, kollektive transport
  • udarbejde analyser og dokumentation, der bidrager til at få passagererne tilbage i den kollektive transport og styrke det fremtidige finansieringsgrundlag
  • repræsentere Danske Regioner i forskellige fora og agere ud fra et givent politisk mandat
  • opbygge og vedligeholde relationer med et bredt felt af samarbejdspartnere fx trafikselskaberne, Transportministeriet og Trafikstyrelsen.
Vi kommer i samarbejde til at afstemme arbejdsopgaverne, så de passer til din profil, erfaring og kompetencer. Dine kvalifikationer Du er strategisk og vedholdende og forstår, at politikudvikling kan tage lang tid. Du har lyst til at betjene toppolitikere, og du har sans for at opbygge og vedligeholde netværk og alliancer. Du kan lide at samarbejde og har et drive der gør, at du finder på nye ideer og får rykket på det, der er brug for. Det er ikke et krav, men det er et plus, hvis du allerede kender til det transportpolitiske felt og har viden om fx samkørsel, den sømløse rejse eller mobility as a service. Ligesom os har du en stor interesse for mobilitet og transportpolitik. Desuden forventer vi, at du:
  • er samfundsvidenskabelig kandidat med generalistkompetencer
  • har politisk tæft og gerne erfaring med politikudvikling og interessevaretagelse
  • analytisk sans og er fortrolig med at bruge data til politikudvikling
  • formidler klart både skriftligt, mundtligt og gerne visuelt
  • gerne bruger sociale medier i din formidling.
Vi tilbyder Siger du ja til at arbejde med os, får du et afvekslende job, hvor du har plads til at udvikle din faglighed. Vi har gode fysiske rammer, og du kommer til at indgå i et dynamisk center med åbne, ambitiøse og allianceskabende kolleger, hvor vi trækker på hinandens kompetencer og er nysgerrige over for andres ideer. Når vi spørger medarbejderne, hvorfor Danske Regioner er en god arbejdsplads, fremhæver de især udfordrende og meningsfulde opgaver, stort ansvar, fleksible arbejdsforhold, aktiv personaleforening og et godt kollegialt sammenhold, der er præget af uhøjtidelighed, engagement og et højt fagligt niveau. Vi er også stolte, faste deltagere i Vi cykler til arbejde-kampagnen. Læs mere om Danske Regioner som arbejdsplads her. Ansættelse: Fastansættelse. Ansættelse efter overenskomst: Løn og ansættelsesvilkår i henhold til relevant regional overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg. Sådan søger du Send din ansøgning senest mandag 29. maj. Vi holder første samtalerunde i uge 22/23 og anden samtalerunde i uge 24. Vi bruger test mellem første og anden samtale. Stillingen søges via knappen “Søg dette job" her på siden. Vil du vide mere om jobbet, er du meget velkommen til at kontakte centerchef Lotte Holten tlf. 2211 0980, [email protected] eller chefrådgiver Morten Brønnum Andersen tlf. 2320 6131, [email protected]. Danske Regioner er en røgfri arbejdsplads, og vi opfordrer alle uanset køn, alder, religion og etnisk oprindelse til at søge stillingen.
Om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark.

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00