Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Ole Birk oplyser om statsveje med cykelsti

SVAR:

Transport-, bygnings- og boligministeren oplyser til Nikolaj Amstrup (ALT), at der er cykelsti på 950 km. ud af i alt 2278 km. Der findes sjældent cykelsti ved motorveje og motortrafikveje.

Lauritzen: Danmark er det eneste land til at indfase elbilsafgifter

SVAR:

Danmark er det eneste land i Europa, der indfaser afgifter på elbiler, så vidt skatteministeren ved. Hans ministerium ved dog ikke nok om de øvrige lande til at lave en fuldstændig sammenligning af bilafgifter, skriver ministeren i et svar til Joachim B. Olsen (LA).

Birk Olesen giver udflytningsstatus

SVAR:

Transportministeren giver en status på de forskellige styrelser og afdelinger, der har flyttet arbejdspladser til andre dele af landet i et svar til sit Finansudvalget.

Birk Olesen: 16.000 17-årige har taget kørekort

SVAR:

Som en del af en forsøgsordning har 15.987 17-årige per september 2017 erhvervet sig kørekort. Det skriver transportministeren i et svar til Transport-, Bygnings- og Boligudvalget.

Birk Olesen: Nye eltog vil køre 180 km/t

SVAR:

Nye eltog på strækningen mellem Esbjerg og København er godkendt til at køre 180 km/t, oplyser transportministeren i et svar til Anni Matthiesen (V).

Birk Olesen: Aarhus blev advaret mod sen godkendelse af Letbanen

SVAR:

Trafikstyrelsen advarede Aarhus Letbaae og Keolis om, at de ville løbe en betydelig projektrisiko ved at udskyde ansøgningerne om sikkerhedsgodkendelse til sent i processen. Det fremgår af et svar fra transportministeren til Andreas Steenberg (R).

Lauritzen har ikke kendskab til batteriproduktion

SVAR:

Skatteministeren kan ikke oplyse, hvor meget CO2 der bruges til at producere et batteri til en elbil, da ministeriet ikke har kendskab til tallene. Det skriver han i et svar til sit udvalg.