Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Ole Birk: Sådan kan FM-radionen erstattes

SVAR:

Transport-, bygnings- og boligministeren oplyser til Rasmus Prehn (S), at der er flere muligheder for at udskifte FM-radionen i biler, herunder DAB-radio, DAB-modtager, Bluetooth og jackstick. Priserne på disse løsninger varierer fra 20-15.000 kroner.

Ole Birk: Styrelse kan ikke behandle ansøgninger om chaufførkort inden for fristen

SVAR:

Transport-, bygnings- og boligministeren svarer Magnus Heunicke (S), at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke kan nå at behandle alle ansøgninger om chaufførkort inden for ca. 4 uger som oprindeligt forventet. Derfor har styrelsen aftalt med Rigspolitiet, at der indtil videre ikke gives bøder til chauffører uden gyldigt førerkort i bilen, hvis de har en ansøgning under behandling i styrelsen.

Ole Birk oplyser om passagertal for DSB's fjerntog

SVAR:

Transport-, bygnings- og boligministeren oplyser til udvalget, hvor mange passagerer, der kørte med DSB's fjerntog i 2016 og 2017. Det fremgår, at 1,2 millioner kørte med DSB mellem Odense og København. 

Lauritzen: God økonomi i at sænke registreringsafgiften

SVAR:

Skatteministeren svarer Rune Lund (EL), at yderligere nedsættelser af registreringsafgiften end dem, regeringen allerede har indført, vil være samfundsøkonomisk fornuftigt. Ministeren bemærker, at afgifterne for nuværende er højere end de samfundsøkonomiske omkostninger ved kørsel.