R: Blodfattig indsats fra Haarder

PRAKTIKPLADSER: Diskriminationsredegørelser og kampagner skal være med til at komme diskriminationen til livs, foreslår De Radikale.
Den radikale gruppes næstformand, Morten Østergaard, svarer nu igen på undervisningsministerens kritik.
Den radikale gruppes næstformand, Morten Østergaard, svarer nu igen på undervisningsministerens kritik.Foto: Ole Nikolaj Toft
Anders Agner Pedersen

Jeg synes ærlig talt, at det har været en noget blodfattig indsats. Derfor håber jeg, at vi kan tale fornuft med Bertel Haarder på samrådet.

Morten Østergaard
Næstformand, De Radikales folketingsgruppe
På baggrund af artiklen, som Altinget.dk skrev for nylig omkring problemerne med praktikpladserne til personer med anden etnisk herkomst, kaldte De Radikale undervisningsminister Bertel Haarder (V) i samråd. Nu måtte der gøres noget. Men den indkaldelse gav Haarder som tidligere skrevet ikke meget for. I stedet kritiserede han De Radikale for bare at kalde ham i samråd uden selv at have nogle konkrete udspil til, hvordan man kommer problemet til livs. En sådan kritik brød den radikale folketingsgruppes næstformand, Morten Østergaard, sig ikke om at have siddende på sig, så han kan nu fremlægge en række konkrete initiativer.

"Først og fremmest synes jeg, at det er utrolig fattigt, at Bertel Haarder ikke er i stand til at levere andet end træk på skulderen over for de problemer, som først fremkom mere udokumenteret, og som siden er blevet dokumenteret af Rockwool Fonden. Haarders attitude er lidt for meget trækken på skuldrene. Handling har der jo ikke været noget af," indleder Morten Østergaard, som i den forbindelse nævner, at De Radikale tidligere på året kom med et forslag, som undervisningsministeren kunne bruge.

Diskriminationsredegørelse
"Helt konkret forslog vi jo allerede i marts, i forbindelse med FN's racismedag, at regeringen mere grundlæggende laver en diskriminationsredegørelse. Det er mange år siden, der sidst er lavet sådan en redegørelse. Man henviser til noget meningsmåling i ny og næ. Men vi har brug for at få afdækket, hvor der er problemer. Ud over praktikpladserne hører vi også om problemer på diskotekterne og i boligkøerne," forklarer Morten Østergaard og uddyber:

"Hvis man laver det, så kunne man lave et årligt indsatsområde. At man laver en kampagne rettet imod, at når man finder ud af, at der er problemer, som her på erhvervsskolerne, at man laver en kampagne rettet mod de medarbejdere og virksomheder, som det er relevant for, og siger: Her er altså et problem, som der skal fokus på, så vi undgår, at denne her diskrimination fortsætter," uddyber Morten Østergaard.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00