Universitet dumper forslag til læreruddannelse

LÆRERUDDANNELSE: Aarhus Universitet afviser muligheden for, at lærerstuderende efter et par år kan skifte til et universitet. Derimod er både Københavns Universitet, RUC og SDU mere åbne.
Prorektor på Aarhus Universitet Nina Smith er ikke tilhænger af, at lærerstuderende kan springe over til universitetet. Det er hendes kollegaer fra andre universiteter til gengæld.
Prorektor på Aarhus Universitet Nina Smith er ikke tilhænger af, at lærerstuderende kan springe over til universitetet. Det er hendes kollegaer fra andre universiteter til gengæld.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Hvis lærerstuderende skal skifte til universitetet, skal de selvfølgelig leve op til de faglige krav. Og det skifte kan ikke umiddelbart lade sig gøre, for de første år på lærerstudiet og på universitetet adskiller sig meget fra hinanden.

Nina Smith
Prorektor på Aarhus Universitet

For at styrke læreruddannelsen vil professionshøjskolerne gerne kunne åbne døren for lærerstuderende til universitet efter to-tre år.

Men den mulighed afviser prorektor på Aarhus Universitet Nina Smith.

"Hvis lærerstuderende skal skifte til universitetet, skal de selvfølgelig leve op til de faglige krav. Og det skifte kan ikke umiddelbart lade sig gøre, for de første år på lærerstudiet og på universitetet adskiller sig meget fra hinanden. Man kan selvfølgelig få merit for de faglige dele, som kan indgå i en universitetsuddannelse, men jeg er overbevist om, at man vil være nødt til at tage supplerende fag for at komme ind i universitets-sporet. Derfor kan man ikke umiddelbart efter tre år på en professionshøjskole hoppe videre på 4. år i en universitetsuddannelse," siger Nina Smith.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00