Elev anmelder nye kortfilm fra Folketinget

FOLKETINGS-TV: Altinget.dks skolepraktikant er selv i målgruppen for de nye informationsfilm fra Folketinget. Han anbefaler dem varmt.
Undervisningsfilmen om mediernes rolle i Folketinget fremhæves.
Undervisningsfilmen om mediernes rolle i Folketinget fremhæves.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Fakta

I disse dage modtager folkeskolerne landet over en dvd fra Folketinget, hvorpå der er samlet 22 korte film, hvoraf de 10 første er nye.

Disse film - til  brug for undervisning i de støre klasser -  omhandler mange forskellige temaer som f.eks. Mediernes Rolle, Grundlovens tilblivelse og Frihedsrettigheder.

I alle film gives der grundlæggende informationer om de forskellige emner.  Mange af filmene foregår forskellige steder på Christiansborg. Således får man også et kig ind i Folketinget.

Altinget.dk spurgte kommunikationschef Søren Væver, Folketinget, hvilken film han synes bedst om.

"Jeg synes Mediernes Rolle er en spændende kort film, da den viser pulsen på Christiansborg i dagligdagen.

Søren Væver oplyser, at Folketinget vil udvikle nye og spændende tiltag af undervisningsmaterialer i form af politiske spil og quizzer på internettet fremover.


Kilde: Emil Nave Jensen
Af skolepraktikant Emil Nave Jensen,
10. klasse, Gladsaxe Privat Skole

De nye informationsfilm fra Folketinget giver et godt indblik i, hvorledes en dag på Folketinget foregår. Filmene har en varighed fra to til fire minutter, og det er en fordel, fordi målgruppen er til elever i folkeskolens 8 til 9. klasser.

Man får en rigtig god viden inden for de forskellige emner. Disse emner er rigtig godt udvalgte, da de beskriver nogle af de vigtige emner, og hvorledes en politiker arbejder. På den måde får man et rigtig godt billede af, hvordan der bliver arbejdet bag murene på Christiansborg.

De forskellige film giver efter min mening en særdeles god og bred viden inden for de berørte emner som f.eks. i mediernes rolle.

Jeg betragter filmene som meget lette og forståelige. Det er meget positivt, at filmene ikke er særlige lange, da man på den måde bedre kan danne sig et indtryk af det viste emne. Det er godt, at man hører om de grundlæggende ting, og ikke får unødvendige informationer.   

Jeg konkluderer, at filmene er rigtig gode til at give eleverne i grundskolerne en fortælling om demokratiet i Danmark, og kan være med til at inspirere elever til at lære mere om dansk politik. Jeg synes, at de 22 korte film også er en god inspirationskilde til førstegangsvælgere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Væver

Kommunikationschef, Folketinget
cand.mag. (Københavns Uni. 1994), MPA (CBS 2008)

0:000:00