Politikere byder velkommen med løftet pegefinger

MINISTER: Den nye undervisningsminister Tina Nedergaard (V) bydes velkommen af politiske med- og modstandere med både opfordringer og advarsler. Og den vigtigste opgave bliver 95 procents-målsætningen.
Anders Heissel

Den største opgave for hende bliver målsætningen om de 95 procent med en ungdomsuddannelse, som regeringen jo har tabt. Det bliver hendes opgave nummer et, som hun bliver målt og vejet på.

Christine Antorini
Socialdemokraternes uddannelsesordfører
Fakta

Gode råd til Tina Nedergaard fra kollegaerne:

Rasmus Jarlov: Hun skal lytte til de forskellige interesseorganisationer på området, men hun skal også lytte til samfundets krav til folkeskolen, så hun ikke bliver væltet omkuld af stærke organisationer.

Christine Antorini: Hun skal bruge det, at hun rent faktisk ved noget om området, i stedet for at der går gold ideologi i det. Og hun ved jo rent faktisk, hvad der virker på især erhvervsuddannelsesområdet.

Nanna Westerby: Hun skal i sving og søsætte nye initiativer. Hun skal ikke vente og læne sig tilbage, men komme i gang med det samme.

Marlene Harpsøe: Hun skal sørge for at holde sig i god kontakt med Dansk Folkepartis ordfører.

Marianne Jelved: Jeg håber, hun vil skabe respekt om sig ved at bruge den viden, der er på området inden hun melder sin politik ud.

En lang tradition for brede forlig og dermed en medfølgende opgave for at kunne strikke brede aftaler sammen. Et støtteparti i Dansk Folkeparti, der kæmper bravt for de danske værdier i skolen, og et politisk højtprofileret eftersyn af den danske folkeskole sat i gang af statsministeren.

Den nye undervisningsminister Tina Nedergaard (V) dumper i den grad ned i en varm ministerstol, hvor alle politiske partier forsøger at trække hende i forskellige retninger.

Og selvom alle kommer med både advarsler og opfordringer, får hun et stort plus fra alle sider i folketingssalen for de tre år som Venstres uddannelsesordfører.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00