Antorini ligger midt i magthierarkiet

MAGTANALYSE: Børne- og undervisningsministeren indtager en midterplacering på Altinget | Magts rangliste over de mest magtfulde ministre. Hun ligger dermed noget efter uddannelsesminister Morten Østergaard (R).
Anne Justesen
Fakta
Altinget | Magt er et digitalt magasin om magten i dansk politik.
Magasinet fokuserer blandt andet på magthierarkierne blandt ministre, ministerier, departementschefer og særlige rådgivere.

Altinget | Magt er på 70 sider.
Læs blandt andet:
Så magtfulde er de 23 ministre
Miniportrætter af alle ministre og ministerier
Hvilke departementschefer er mest magtfulde
Hvilke ministre har de bedste rådgivere
Så meget magt har de enkelte ministerier
Hvilke ministerier mister indflydelse
Giver popularitet magt
Hvad betyder erfaring for en minister
Hvorfor sidder mænd på de tunge poster i ministerier
Kampen om den grønne dagsorden
Desuden masser af lister om erfaring, løn, budgetter, troværdighed, gennemslagskraft mm.


Kilde: Altinget.dk
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) indtager en jævn midterplacering på ranglisten over de mest magtfulde ministre og er dermed et stykke fra regeringens top. På Altinget | Magts rangliste indtager Christine Antorini således en 12. plads ud af regeringens i alt 23 ministre.

Altinget.dks politiske analytiker Erik Holstein mener ikke, at Christine Antorini har været helt så markant, som man kunne forvente:

"Man kunne have forventet, at Christine Antorini lå højere oppe. Hun var en af de ministre, jeg havde regnet med, ville markere sig klart og stærkt. Hun havde i mange år forberedt sig på at blive undervisningsminister, så man kunne have forventet, at hun ville træde i karakter på en helt anden måde end med luftige visioner om Ny Nordisk Skole."

Antorini vs. Østergaard
Christine Antorini ligger noget under den radikale uddannelsesminister Morten Østergaard, som indtager en 5. plads. Morten Østergaard sidder desuden både med i regeringens magtfulde Koordinationsudvalg og Økonomiudvalget. Samtidig er han tæt på Margrehte Vestager, som indtager en 1. plads på ranglisten. Christine Antorini er populær hos danskerne, men hun har ikke samme politiske platform som Morten Østergaard. Hun sidder ikke med i nogle af de vigtige udvalg, og hun markerer sig heller ikke i de brede politiske dagsordner, som Morten Østergaard gør.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00