Antorini skeptisk over fag-baseret taxameter

TAXAMETER: Taxametersystemet vil blive unødigt komplekst, hvis man indfører et fag-baseret taxameter på stx og hhx. Det mener undervisningsminister Christine Antorini (S).
Taxametersystemet vil blive meget mere komplekst, hvis man indfører et fag-baseret taxameter, mener undervisningsminister Christine Antorini (S).
Taxametersystemet vil blive meget mere komplekst, hvis man indfører et fag-baseret taxameter, mener undervisningsminister Christine Antorini (S).Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

En generel omlægning af tilskudssystemet til at være baseret på fag vil efter min opfattelse øge kompleksiteten i tilskudssystemet markant, og vil ikke nødvendigvis medføre øget objektivitet.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister
Et fag-baseret taxameter på det almene gymnasium (stx) og handelsgymnasiet (hhx) vil først og fremmest gøre hele taxametersystemet mere komplekst, end det er i dag.

Derudover vil det ikke være med til at udligne den forskel, der er på taxametertilskuddet til henholdsvis stx- og hhx-eleverne.

Det skriver undervisningsminister Christine Antorini (S) i et skriftligt svar til Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

"En generel omlægning af tilskudssystemet til at være baseret på fag vil efter min opfattelse øge kompleksiteten i tilskudssystemet markant og vil ikke nødvendigvis medføre øget objektivitet, da taksterne til de enkelte uddannelser er politisk fastsat på de årlige finanslove og er udtryk for en politisk prioritering," skriver ministeren og understreger, at den prioriteringsmodel skal man holde fast i:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00