Fem år efter skolereformen: Test for talblindhed er stadig ikke klar

TEST: I 2013 aftalte partierne med folkeskolereformen at udvikle en test til talblindhed. Det har vist sig sværere end forventet.

Aftalen om folkeskolereformen landede i sommeren 2013. En lille del om test af talblindhed er dog aldrig faldet på plads.
Aftalen om folkeskolereformen landede i sommeren 2013. En lille del om test af talblindhed er dog aldrig faldet på plads.Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Helt tilbage i 2014 satte Undervisningsministeriet gang i udviklingen af en test af talblindhed til elever i 4. klasse.

I 2019 må ministeriet imidlertid konstatere, at det ikke er ”muligt at tilvejebringe en færdig test, som kan anvendes til at diagnosticere talblindhed på alle skoler”.

Det fremgår af et svar fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) til Socialdemokratiets Mattias Tesfaye.

Dokumentation

Som led i folkeskoleaftalen af 7. juni 2013 blev det aftalt, at der skulle udvikles en test til talblindhed, som sammen med faglige vejledninger og metoder skulle stilles gratis til rådighed for skolerne med henblik på at sikre en tidlig identifikation af elever med talblindhed.

Undervisningsministeriet igangsatte i 2014 udviklingen af en test af talblindhed til elever i 4. klasse samt tilhørende vejledningsmateriale.

Projektet, der er gennemført af et konsortium bestående af DPU, Aarhus Universitet og Professionshøjskolen Absalon, afsluttes ved udgangen af 2018 og forventes offentliggjort i begyndelsen af 2019.

Kilde: Undervisningsministeriet.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00