Bondo: Store klasser underminerer folkeskolen

UNDERVISNING: For store skoleklasser får forældre til at fravælge folkeskolen, mener lærernes formand, Anders Bondo Christensen. Han vil maksimalt have 24 elever i en klasse. KL mener, at den klassiske 'klasse' er under forandring.

Større klasser gør det svært at leve op til folkeskolelovens krav om individuel undervisning, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
Større klasser gør det svært at leve op til folkeskolelovens krav om individuel undervisning, mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.Foto: Pressefoto
Kim Rosenkilde

Når forskningen har talt, og vi går ud og kigger på virkeligheden, så bliver der bare mindre tid til den enkelte elev.

Mette With Hagensen
Formand for Skole og Forældre

Udviklingen med stadig flere elever i folkeskolens klasser bekymrer både lærer- og forældreorganisationer.

Jo større klasser, jo sværere bliver det at gennemføre den individuelt tilrettelagte undervisning, som folkeskoleloven fordrer. Samtidig svækker det børnenes trivsel og den sociale sammenhængskraft i de enkelte klasser og kan få afgørende betydning for, at forældre vælger privat- eller friskole frem for folkeskole.

Det er den korte opsummering af de bekymringer, Danmarks Lærerforening og organisationen Skole og Forældre knytter til det støt stigende antal børn i hver enkelt klasse.

0:000:00