Brugerbetalt musik og idræt i skoletiden vækker bekymring

SKOLE: Både forældre og elever er kritiske over for, at elever fremover kan få fri fra undervisningen for at gå til brugerbetalt musik- og idrætsundervisning. Undervisningsministeren afviser, at der er tale om skjult brugerbetaling i folkeskolen.
Elever kan fremover få fri fra skole, hvis de vil spille musik på den lokale musikskole eller dyrke idræt på eliteniveau.
Elever kan fremover få fri fra skole, hvis de vil spille musik på den lokale musikskole eller dyrke idræt på eliteniveau. Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Folkeskolen skal være gratis for alle, og vi hejser fareflaget, hver gang vi ser, at der kan komme brugerbetaling.

Mette With Hagensen
Landsformand for Skole og Forældre

Undervisningen i folkeskolen skal være gratis for alle, og derfor er det problematisk, at elever fremover kan få lov til at bytte nogle af de obligatoriske skoletimer ud med undervisning på den lokale musikskole eller idrætsforening, hvor der fortsat vil være brugerbetaling.

Det mener foreningerne Skole og Forældre og Danske Skoleelever, efter folkeskolereformen formelt blev fremsat i sidste uge.

Her bliver der nemlig åbnet for, at eleverne fremover kan blive fritaget fra en del af undervisningen, hvis de i stedet vil gå til musik på den lokale musikskole eller dyrke idræt på eliteniveau. Her vil der dog fortsat være brugerbetaling, som det også er tilfældet i dag.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00