Danmark er eneste kandidat til at afholde europamesterskaberne for håndværkstalenter

SKILLS: Onsdag eftermiddag afsløres det, om Danmark får værtsskabet for EuroSkills 2024. Børne- og undervisningsministeren oplyser forud for afsløringen, at Danmark er eneste kandidat i spil.

”Vi krydser alt hvad vi har!,” skrev FH mandag på Twitter.

Fagbevægelsens hovedorganisation håber nemlig, at Danmark får tildelt EuroSkills 2024.

Værtsskabet for begivenheden, der kan karakteriseres som et europæisk mesterskab for erhvervsuddannelser, tildeles onsdag eftermiddag.

Men hvis ikke Danmark får lov at afholde mesterskaberne, er det svært at se, hvem der ellers skulle.

Der er således ingen andre værtskandidater i spil.

Det fremgår af et skriftligt svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Troels Lund Poulsen (V). 

I svaret skriver ministeren, at Holland tidligere har været i spil som værtsland, men at det trak sig tidligere på året.

”Danmarks muligheder for at opnå værtskabet vurderes dermed at være gode,” konkluderer Pernille Rosenkrantz-Theil.

Bag den danske ansøgning står i fællesskab Børne- og Undervisningsministeriet, Region Midtjylland, Herning Kommune, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark.

Får Danmark som ventet tildelt værtsskabet, skal EuroSkills 2024 afholdes i Messecenter Herning i løbet af tre dage i august eller september 2024.

Tildelingen af værtskabet afgøres endeligt på en generalforsamling i WorldSkills Europe onsdag 16. september kl. 15.00. 

Forrige artikel Ugens profil: Mie Dalskov Pihl Ugens profil: Mie Dalskov Pihl Næste artikel Børne- og Undervisningsministeriet lukker sit internationale kontor Børne- og Undervisningsministeriet lukker sit internationale kontor