Dansk Erhverv vil belønne de bedste gymnasier

FORSKEL: Dansk Erhverv vil belønne landets gymnasier, efter hvor dygtige de er til at løfte eleverne fagligt. Forslaget kommer efter analyse, der afslører store forskelle på alle tre gymnasietyper. 

De gymnasier, der er bedst til at løfte eleverne fagligt, skal belønnes med flere penge via en ny taxameterordning, foreslår Dansk Erhverv.
De gymnasier, der er bedst til at løfte eleverne fagligt, skal belønnes med flere penge via en ny taxameterordning, foreslår Dansk Erhverv.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

I dag belønner vi kvantitet i stedet for kvalitet, og når en elev i dag får huen på hovedet, udløser det mellem 22.000-14.000 kr. uanset kvaliteten af den undervisning, som eleven har fået.

Mette Fjord Sørensen
Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv
Fakta
Top 5 almene gymnasier (STX)
Det Kristne Gymnasium
Ikast-Brande Gymnasium
Campus Bornholm
Frederiksværk Gymnasium og HF
Herlufsholm Skole og Gods

Bund 5 almene gymnasier (STX)
Alssundgymnasiet Sønderborg
Nørresundby Gymnasium og HF
N. Zahles Gymnasieskole
Holstebro Gymnasium og HF
Rungsted Gymnasium

Med en omlægning af taxameterordningen vil Dansk Erhverv belønne de gymnasier, der er bedst til at løfte deres elever fagligt, med flere penge.

Forslaget kommer, efter at en ny analyse fra Dansk Erhverv har afsløret, at der er stor forskel på, hvor fagligt dygtige eleverne bliver på landets almene, tekniske og handelsgymnasier.

På Det Kristne Gymnasium i Skjern får eleverne karakterer, der er ligger 0,75 højere end forventet. På Rungsted Gymnasium får de karakterer, der ligger 0,47 under, hvad de kunne. Samme billede gør sig gældende for handelsgymnasierne, hvor eleverne på Ringkjøbing Handelsgymnasium ligger 0,47 højere på karaktergennemsnittet end forventet, mens eleverne på EUC Nord i Hjørring ikke får fuld valuta for deres potentiale og slutter med et karaktergennemsnit, der er 0,31 karakterer lavere, end hvad man kunne forvente.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00