Debat

DF: Børn har fortsat tid til aktiviteter efter skole

DEBAT: Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen peger på, at folkeskolereformen ikke er gået ud over idrætsforeningernes medlemstal. Frygten for, at børn ikke har tid til aktiviteter efter skole, er indtil videre gjort til skamme, men politikerne skal holde øje med at fritiden sikres.

Alex Ahrendtsen (DF) mener, at politikerne skal sørge for, at de enkelte skoler implementerer folkeskolereformen, så børn fortsat har fritid.
Alex Ahrendtsen (DF) mener, at politikerne skal sørge for, at de enkelte skoler implementerer folkeskolereformen, så børn fortsat har fritid.Foto: ft.dk
Sara Ridder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Alex Ahrendtsen (DF)
Folkeskoleordfører

Foreningen FOLA havde indbudt til konference og debat om forholdet mellem fritid og folkeskole på Christiansborg. Emnet er vigtigt for Dansk Folkeparti, fordi det er afgørende, at der er ligevægt mellem skoletid og fritidsliv.

Fakta
Bland dig i debatten! 
Skriv til [email protected] 

Derfor var det også ærgerligt, at den efterfølgende debat blev en faglig snak om nedskæringer og klubtilbud i stedet for det, som FOLA havde lagt op til: Hvordan sikrer vi børnenes fritid oven på skolereformen? På den anden side var der en række af mine folketingskolleger, der hellere ville tale om selve reformen i stedet for at tale om konferencens emne. FOLA’s ordstyrer kæmpede en brav kamp for at holde debatten på sporet, men det lykkedes desværre ikke. Det må man kunne gøre bedre en anden gang.

Frygt gjort til skamme
Det er ubestrideligt, at folkeskolereformen har medført, at børn nogle steder i landet er kommet meget sent hjem. Især landkommuner har haft store udfordringer. Andre steder har man valgt at overhøre reformens sigte om en skoledag på 8-14, 8-14.30 og 8-15. Forældre og foreninger har derfor frygtet, at skolereformen ville gå ud over idrætsforeningernes medlemstal. Indtil videre er denne frygt dog blevet gjort til skamme.

Vi skal sikre, at der fortsat er ligevægt mellem skole og fritid, så børnene får tid til at gå til fodbold, smutte hen i klubben, gå med aviser eller tage hjem til mor, hvis hun venter derhjemme. 

Alex Ahrendtsen (DF)
Folkeskoleordfører

Center for Ungdomsstudier har i september 2015 sammen med DGI og DIF offentliggjort den første større undersøgelse af reformens indvirkning på foreningslivet, og den viser, at der i 2015 er lige så mange elever, der er med i en forening, som i 2010.

Undersøgelsen fortæller dog også, at reformen presser nogle elever, og at vi endnu ikke har set frugterne af det samarbejde, som den åbne skole muliggør mellem skole og foreningsliv. Især eleverne i udskolingen er presset, og de store foreninger oplever, at det er blevet sværere at finde ledere til det frivillige arbejde.

Ligevægt mellem skole og fritid
Forligspartiernes opgave er med andre ord at holde øje med reformen og den måde, den bliver rullet ud på i kommunerne.

Vi skal sikre, at der fortsat er ligevægt mellem skole og fritid, så børnene får tid til at gå til fodbold, smutte hen i klubben, gå med aviser eller tage hjem til mor, hvis hun venter derhjemme. Det agter jeg at arbejde for, og jeg ved, at undervisningsministeren også er optaget af dette forhold.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

0:000:00