DF og Socialdemokratiet vil tage støtten fra muslimske friskoler

FORSLAG: Socialdemokratiet erklærer sig parat til at støtte DF-forslag om at fjerne støtte til friskoler, hvor over halvdelen af eleverne har udenlandsk baggrund. Regeringen tøver med at hoppe med på vognen.

”Vi kan ikke forbyde muslimske friskoler direkte af hensyn til grundloven. Men vi kan gøre det ad omveje, og det forsøger vi nu,” siger Alex Ahrendtsen (DF) om nyt forslag.
”Vi kan ikke forbyde muslimske friskoler direkte af hensyn til grundloven. Men vi kan gøre det ad omveje, og det forsøger vi nu,” siger Alex Ahrendtsen (DF) om nyt forslag.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Vi kommer ikke til at forskelsbehandle på baggrund af trosretning, og det er efter min bedste overbevisning heller ikke tilladt i henhold til grundloven.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Det skal være slut med muslimske friskoler i Danmark.

Statskassen skal derfor smækkes i, så skoler med udanske værdier og flere end 50 procent elever med udenlandsk baggrund ikke kan modtage offentlig støtte.

Det mener landets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, hvoraf sidstnævnte står klar med et beslutningsforslag, der er tiltænkt som nådestødet til muslimske friskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00