Disse eksperter skal hjælpe Riisager med Naturvidenskabens ABC

ABC: Undervisningsministeren har nedsat en ekspertgruppe, der skal skabe en rød tråd i naturfagsundervisningen på skoler og ungdomsuddannelser. KU-professor Anja C. Andersen er formand.

Professor ved Københavns Universitets Niels Bohr Institut, Anja C. Andersen, skal være formand for undervisningsministerens nye ekspertgruppe.
Professor ved Københavns Universitets Niels Bohr Institut, Anja C. Andersen, skal være formand for undervisningsministerens nye ekspertgruppe.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Danske børn og unge skal forstå de bærende naturvidenskabelige principper, og de skal kende Darwin, Einstein og Inge Lehmann.

Det udtaler undervisningsminister Merete Riisager (LA) i forbindelse med, at hun har nedsat ’Ekspertgruppen for Naturvidenskabens ABC’.

Her skal en række naturvidenskabelige eksperter – i dialog med lærere, skoleledelser og andre fagpersoner – give et bud på sammensætningen af det faglige indhold i naturfagene.

Dokumentation

Hvad handler det om?

Regeringen kom i marts med en naturfagsstrategi, hvor en Naturvidenskabens ABC indgår.

Det fremgår af strategien, at ABC'en skabe en rød tråd i undervisningen hele vejen gennem systemet.

”Den indre struktur i naturfagene er mangelfuld. Det er svært for lærerne at se den naturlige opbygning af fagene. Der mangler en faglig rygrad, som man har i dansk og matematik,” forklarede Merete Riisager i august.

Ifølge ministeren venter der nu et ”pædagogisk rugbrødsarbejde” med Naturvidenskabens ABC.

De øvrige initiativer – så som uddannelsen af såkaldte supernaturfagslærere på universiteterne – er der ikke sat nærmere tidshorisont på.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00