EL: Borgerpligt at sætte børn i folkeskole

INTERVIEW: Folkeskolerne skal styrkes med flere lærere og mange flere penge, så de kan tage kampen op mod de private, mener Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn. Og så skal politikerne blande sig udenom lærernes arbejdstid.
Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn kunne ikke få sig selv til at flytte sin søn skifte til en privatskole, selv om alternativet var en dårlig folkeskole.
Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn kunne ikke få sig selv til at flytte sin søn skifte til en privatskole, selv om alternativet var en dårlig folkeskole.Foto: Folketinget
Lasse Lange

Vi skal holde fast i folkeskolen, for folkeskolen er det sted, hvor bankdirektørens datter møder rengøringsassistentens søn.

Lars Dohn
Folkeskoleordfører, Enhedslisten
Fakta
Altinget | Uddannelse sætter i denne tid fokus på den kommende reform af folkeskolen med en række interviews med partiernes ordførere på området.

I denne uge er det Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn, der får lov til at sætte nogle ord på, hvor den danske folkeskole skal hen.

Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn praktiserer, hvad han prædiker. Så da hans søn, den yngste, var ked af at gå i den lokale folkeskole, fik han ikke lov til at skifte til en privatskole. For Lars Dohn er modstander af privatskoler.

"Han gik på en folkeskole med en masse forbud, hvor det ikke lykkedes at kalde glæden frem. Og han blev mobbet. Så jeg forstod godt, at drengen var ked af at gå der. Men at flytte ham til en privatskole ville være for grænseoverskridende for mig, så jeg stod fast på, at han skulle blive. Det gør da ondt, hvis ens barn ikke har det godt. Men det er altså en borgerpligt at sætte sit barn i en folkeskole," siger Lars Dohn til Altinget.dk.

Lars Dohn er folketingsmedlem for Enhedslisten, men egentlig er han folkeskolelærer. Han blev færdiguddannet i 1974 og fik først arbejde nogle år på Strib Skole på Fyn, inden han flyttede til Lundgårdskolen i Herning, hvor han blev lige indtil sidste år, hvor han overraskende blev valgt til Folketinget.

"Jeg har nok undervist i 60.000 timer, så jeg tror, at jeg ved noget om, hvad der er godt og skidt ved folkeskolen," siger Lars Dohn.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00