EL og SF siger nej til forsøg med større klasser

LOFT: Et flertal vil give tre kommuner lov til at se bort fra klasseloftet på 28 elever. Kun EL og SF stiller sig på bagbenene.

Enhedslisten og SF vil ikke give forsøgskommuner mulighed for at fravige folkeskolelovens bestemmelser om klasse- og holddannelse.
Enhedslisten og SF vil ikke give forsøgskommuner mulighed for at fravige folkeskolelovens bestemmelser om klasse- og holddannelse.Foto: /ritzau/Peter Mydske
Tyson W. Lyall

”Det er alt sammen rigtig dårlige løsninger på det problem, at et flertal i Folketinget har valgt at forringe folkeskolens vilkår gennem den seneste reform og gennem lovindgreb i lærernes lokalaftaler

Enhedslisten
I betænkningen over L 61

Gladsaxe, Guldborgsund og Ikast-Brande får fra årsskiftet lov til at ”fravige” reglerne for klasseloft i folkeskolen.

De tre udgør det såkaldte ’frikommunenetværk om børn som vores vigtigste ressource’, som med et nyt lovforslag får lov at lave forsøg med ”en mere fleksibel klassestruktur”.

Et stort flertal (S, DF, V, LA, R, ALT og K) står bag lovforslaget, mens SF og EL i betænkningen over lovforslaget stiller sig udenfor.

Dokumentation

Fra lovforslaget:

§ 29 a. Undervisningsministeren kan godkende frikommuneforsøg, hvorefter kommunalbestyrelsen i en frikommune i frikommunenetværket om børn som vores vigtigste ressource kan fravige bestemmelserne i folkeskolelovens § 17, stk. 1, § 25 og § 25 a, stk. 1 og 5.

Stk. 2. Forsøg efter stk. 1 kan ikke iværksættes på samtlige folkeskoler i den pågældende frikommune. Elever på skoler, der er omfattet af forsøg efter stk. 1, herunder elever, der hører til den pågældende skoles distrikt, har krav på at blive overflyttet til en anden folkeskole i kommunen, såfremt eleven eller dennes forældre ikke ønsker at være omfattet af forsøget.

§ 29 b. Undervisningsministeren kan godkende frikommuneforsøg, hvorefter kommunalbestyrelsen i en frikommune i frikommunenetværket om børn som vores vigtigste ressource kan fravige folkeskolelovens § 28, stk. 2.«


0:000:00