Erhvervsskoler raser over ekstra millionregning

OPTAGELSESPRØVER: Tusinder af unge skal snart til optagelsesprøve for at komme ind på erhvervsuddannelsen. Skolerne raser over, at de skal betale regningen – og frygter, det går ud over undervisningen.

Lars Kunov, der er direktør for Danske Erhvervsskoler, frygter, at den nye millionregning – der er en konsekvens af erhvervsskolereformen – vil gå ud over undervisningen på skolerne.
Lars Kunov, der er direktør for Danske Erhvervsskoler, frygter, at den nye millionregning – der er en konsekvens af erhvervsskolereformen – vil gå ud over undervisningen på skolerne.Foto: Danske Erhvervsskoler
Erik Bjørn Møller

Jeg læser egentlig ministerens svar som, at det her er noget, ministeriet simpelthen har glemt. Ellers kan jeg ikke se, hvad forklaringen skulle være på det

Annette Vilhelmsen
Undervisningsordfører for SF
Fakta
På baggrund af de elever, der blev optaget på erhvervsuddannelserne i 2013, anslås det, at ca. 10.000 ikke opfylder adgangskravet på karakteren 2 i dansk – og at cirka 11.000 ikke opfylder det samme krav i matematik. Begge krav er nye som et led i erhvervsskolereformen. I alt skal der altså afholdes 21.000 prøver – men for en meget stor dels vedkommende vil det være de samme elever, der skal til de to prøver, hvilket altså betyder, at det samlede antal af optagelsesprøver bliver væsentligt mindre end 21.000.

Kilde: Undervisningsministeriet

Som et led i erhvervsskolereformen skal tusinder af unge om nogle uger til optagelsesprøve for at komme ind på landets erhvervsskoler. Håbet er, at de dermed kan leve op til de nye, politisk fastsatte krav om mindst at opnå karakteren 2 i fagene matematik og dansk.

Men nu viser det sig, at det er landets erhvervsskoler selv, der skal betale de cirka 10 mio. kr. for at afholde prøver for de tusinder af elever, der forventes at gå op som en følge af politikernes beslutninger.

Det finder erhvervsskolerne stærkt kritisabelt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00