Erhvervsskolerne ønsker flere på EUD og oprydning i ”kaotiske” optagelseskrav

INTERVIEW: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier vil kæmpe for, at flere vælger en EUD. Det skal ske gennem øget kendskab til EUX’en og forlængelse af kvalitetspuljen. Han opfordrer samtidig ministeren til at fortsætte sin oprydning i optagelseskravene til gymnasiet.

Foto: Pressefoto/DEG - L
Simon Lessel

Deadline for den første målsætning for EUD-reformen nærmer sig med hastige skridt. Derfor vil formanden for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Ole Heinager, intensivere arbejdet med at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Det skal blandt andet ske ved at øge opmærksomheden på EUX’en og få flere over 18 til at vælge en erhvervsuddannelse.

Det vigtigste bliver at få flere til at søge erhvervsuddannelserne. I dag er vi desværre langt fra at realisere målsætningerne, men netop derfor skal vi fortsat have opmærksomhed på, at for få unge vælger en erhvervsuddannelse.

Ole Heinager
Formand, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Samtidig skal undervisningsministeren fortsætte sin oprydning i optagelseskravene til gymnasiet, lyder opfordringen fra Ole Heinager i dette interview om sine vigtigste prioriteter i den kommende politiske sæson.

Hvad bliver den vigtigste prioritet for jer i den kommende politiske sæson?
”Vi har en række prioriteter. Flere skal søge erhvervsuddannelserne, EUX’en skal mere på landkortet, og de treårige gymnasiale uddannelser HHX og HTX, der blandt andet giver eleverne kompetencer inden for it, teknologi og iværksætteri, skal betragtes på lige fod med det almene gymnasium.”

Dokumentation

Aktørernes vigtigste dagsordener:

Til at indlede den politiske sæson 2019/2020 stiller Altinget Uddannelse i den kommende tid en række personer på uddannelsesområdet følgende fire spørgsmål:

  • Hvad bliver den vigtigste prioritet for jer i den kommende politiske sæson?
  • Hvem forventer du at komme til at arbejde ekstra meget sammen med i den kommende tid?
  • Hvad bør den nye minister kaste sig over som det første?
  • Hvilke tiltag fra den forrige valgperiode ser du gerne, at der bliver lavet om på?

Læs også interview med: 

Peter Bendix Pedersen (Friskolerne)

Anders Bondo Christensen (Danmarks Lærerforening)


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00