Debat

Finanssektor roser nyt hf-udspil fra VUC

DEBAT: Der er gode takter i udspillet fra VUC, lyder det fra administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening Mariane Dissing. Hun mener, at udspillet om at styrke hf-uddannelsen er vigtigt, når forhandlinger om gymnasiereformen går i gang. 

Mariane Dissing er glad for VUC-udspillet om at styrke fagligheden på hf-uddannelsen med flere fag på højere niveau. 
Mariane Dissing er glad for VUC-udspillet om at styrke fagligheden på hf-uddannelsen med flere fag på højere niveau. Foto: Pressefoto: FA
Sara Ridder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mariane Dissing
Administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening

I et nyt udspil, som Altinget: uddannelse omtalte tirsdag, foreslår VUC at nytænke hf-uddannelsen. Fagligheden skal styrkes, og uddannelsen skal målrettes via spor eksempelvis et business spor rettet mod uddannelser som finansøkonom og erhvervsøkonomi. Og andelen af studenter, der går videre i retning af det private erhvervsliv og praktiske fag, skal øges, lyder det.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Udspillet kommer meget belejligt forud for den nærtstående og helt nødvendige gymnasiereform. Faktum er nemlig, at vi i dag taber alt for mange studerende ud af de gymnasiale uddannelser, både på hf-uddannelserne og i gymnasierne. Det store frafald er dyrt både samfundsøkonomisk, men også menneskeligt for de studerende, der løber ind i et nederlag.  

Uddannelsen bliver ikke brugt
Men ikke nok med, at uddannelserne lider under frafald. En stor del af landets studenter bruger aldrig deres studentereksamen til at videreuddanne sig. For gymnasiernes vedkommende er det op mod hver tiende. Samtidig er hver tredje hf-student ikke i videreuddannelse to år efter deres eksamen. Det er skræmmende høje tal.

Vi er stadig langt fra målet, når det kommer til de gymnasiale uddannelser, men der er bestemt gode takter i udspillet fra VUC.

Mariane Dissing
Administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Derfor er det helt afgørende, at den kommende gymnasiereform tager fat, hvor det er nødvendigt. For gymnasiernes vedkommende handler det blandt andet om, at der skal indføres et karakterkrav på 4 i både dansk og matematik fra folkeskolen. Det vil betyde, at knap 10 procent af folkeskoleeleverne bliver dirigeret over i andre ungdomsuddannelser.

På vej i den rigtige retning
På hf-området er der ingen tvivl om, at et højere fagligt niveau og et langt mere målrettet uddannelsesforløb kan medvirke til, at uddannelsen i højere grad vil matche de fremtidige behov på arbejdsmarkedet, fordi flere vil blive rustet til at gå videre i retning af det private erhvervsliv.

Vi er stadig langt fra målet, når det kommer til de gymnasiale uddannelser, men der er bestemt gode takter i udspillet fra VUC.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00