Færre færdiggør en erhvervsuddannelse

FALD: Fra 2016 til 2017 faldt antallet af elever, som færdiggjorde en erhvervsuddannelse, med 10 procent. Faldende optag er problemet, og erhvervsskolernes direktør forventer yderligere dyk i de kommende år.

Der er brug for en ”solid politisk håndsrækning,” siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier om erhvervsuddannelserne.
Der er brug for en ”solid politisk håndsrækning,” siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier om erhvervsuddannelserne.Foto: /ritzau/Simon Skipper
Tyson W. Lyall

Tid er den vare, alle efterspørger. Den er presset, og her kan politikerne investere noget mere.

Lars Kunov
Direktør, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Produktionen af danske svendebreve svinder ind år for år.

Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik faldt antallet af elever, der gennemfører en erhvervsuddannelse med 10 procent fra 2016 til 2017.

Dermed fortsætter tendensen fra de senere år.

Dokumentation

Med reformen af erhvervsuddannelserne fra august 2015 er der blandt andet opstillet følgende mål for erhvervsuddannelsernes udvikling:

* Mål 1. Andelen af elever, der vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, skal op på 25 procent i 2020, og andelen skal øges til mindst 30 procent i 2025. De senest tilgængelige tal viser, at 18,5 procent søger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

* Mål 2. Andelen af elever, der fuldfører en erhvervsuddannelse, skal stige fra 52 procent i 2012 til mindst 60 procent i 2020 og mindst 67 procent i 2025.

Kilde: Undervisningsministeriet.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00