Fem skarpe til gymnasielærernes nye formand

INTERVIEW: Tomas Kepler er ny formand for Gymnasieskolernes Lærerforening. Han mener, at omprioriteringsbidraget er en katastrofe, at karakterskalaen er upædagogisk, og at de nye fraværsregler er unødvendige. 

"Jeg er meget bevidst om det store ansvar, der følger med. Det er jo ikke helt ligegyldigt, hvad vi foretager os."

Sådan lyder det fra Tomas Kepler, efter han onsdag blev valgt som formand for Gymnasieskolernes Lærerforening (GL).

Men hvad mener den nye formand egentlig om de aktuelle sager på gymnasieområdet?

Login

 • Anmeld

  Jørgen Christian Wind Nielsen · Forbundet Kommunikation og Sprog

  Den nationale strategi for fremmedsprog

  Kære Tomas Kepler, tillykke med valget.
  Et fagpolitisk spørgsmål, der optager mange af os, er fremmedsprogenes stilling og situation i uddannelsessystemet, den vigende søgning til andre fremmedsprog end engelsk, som truer med at få fremmedsprogene til at kæntre, fra folkeskole over ungdomsuddannelser, professionshøjskoler til universiteter. Derfor behovet for en national strategi for fremmedsprog. Har du forslag til hvordan vi tackler den udfordring?

 • Anmeld

  Tomas Kepler

  Svar til Jørgen Christian Wind Nielsen

  Kære Jørgen Christian Wind Nielsen,
  GL har været og er fortsat meget optaget af sprogenes placering; vi nedsatte derfor for nogle år siden en sprogtænketank, og vi har sammen med DI holdt en høring på Christiansborg. Du kan se anbefalingerne fra sprogtænketanken her: https://www.gl.org/uddannelse/udd.politik/Documents/T%C3%A6nketanken%20om%20sprog%20-%20anbefalinger%20til%20at%20styrke%20sprog%20i%20gymnasiet.pdf#search=t%C3%A6nketanken%20om%20sprog
  Vi har også problematiseret, at sprogstrategien mangler penge, og vi har agiteret for, at sprogfagene skal styrkes i gymnasiet. Se Annette Nordstrøm Hansens indlæg i Altinget fra 21-06-2018: https://www.gl.org/uddannelse/Sider/Lad-os-styrke-sprogfagene-i-gymnasiet.aspx
  Vi har holdt en del møder med politikere og taget andre initiativer for at få styrket sprog. Den nye hovedbestyrelse og jeg vil fortsat arbejde for at få styrket sprogfagene. Vi arbejder gerne sammen med Kommunikation & Sprog, hvis vi sammen kan få styrket sprogfagene.
  Med venlig hilsen
  Tomas Kepler