Flertal uden om regeringen kræver nye forhandlinger om STU

STU: Et flertal uden om regeringen i undervisningsudvalget pålægger undervisningsministeren at indkalde til nye forhandlinger om STU’en på baggrund af en evaluering af uddannelsen.

Foto: /ritzau/Mick Anderson
Simon Lessel

Når man læser regeringens kommentarer i beretningen, så handler det jo egentlig om, at de undsiger den evaluering, de selv fik lavet sidste sommer.

Jens Henrik Thulesen Dahl
Undervisningsordfører, Dansk Folkeparti

Et flertal uden om regeringen pålægger nu undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren at indkalde Folketingets partier til nye drøftelser om STU’en (særligt tilrettelagt ungdomsudannelse).

Det sker, efter at Dansk Folkeparti har opnået opbakning til en beretning, der pålægger undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren at indkalde Folketingets partier til forhandlinger om tiltag, der kan forbedre kvaliteten på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse.

Det glæder Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, at der er opnået flertal til beslutningsforslaget. Men han undrer sig i samme moment over regeringens ageren i situationen.

0:000:00