Flertal uden om regeringen vil droppe uddannelsernes sparekrav

FLERTAL: Dansk Folkeparti støtter Christine Antorinis (S) løfte om at afskaffe det årlige to-procentssparekrav i uddannelsessektoren. Støttepartiet vil tage afviklingen med til efterårets finanslovsforhandlinger, men ikke som ultimativt krav. 

DF støtter Socialdemokratiets valgløfte om at skåne uddannelserne for omprioriteringsbidraget, men vil allerede tage forslaget op under forhandlingerne om næste års finanslov. 
DF støtter Socialdemokratiets valgløfte om at skåne uddannelserne for omprioriteringsbidraget, men vil allerede tage forslaget op under forhandlingerne om næste års finanslov. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue LauritzenToke Gade Crone Kristiansen

Der er nødt til at være en aftale om, hvordan det afvikles i finansloven. Om det så betyder, at det skal afvikles 100 procent med det samme, må vi se på. Men vi er nødt til at forholde os til, hvordan man planlægger en afvikling

Jens Henrik Thulesen Dahl
Undervisnings-, uddannelses- og forskningsordfører (DF)

Dansk Folkeparti følger trop på forhenværende undervisningsminister Christine Antorinis (S) valgløfte om at afskaffe omprioriteringsbidraget på landets uddannelser.

Det siger partiets undervisnings-, uddannelses- og forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

“Vi er nødt til at afskaffe omprioriteringsbidraget. Det kan ikke blive ved med at køre,” siger han og danner dermed flertal for at droppe sparekravet, da resten af de røde partier ifølge DR også bakker op.

Dokumentation

Kilde: Folketingssvar Undervisningsminister Merete Riisager (LA)


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00