Flertal vil indføre tidsgrænse på VUC

VUC: Et bredt flertal i Folketinget er enigt om, at der skal loft over, hvor længe man kan tage forløb på almen voksenuddannelse og hf-enkeltfag. Aldeles uanstændigt, mener Uddannelsesforbundet.

VUC må ikke blive "en trædemølle, hvor man kan opretholde et forsørgelsesgrundlag", siger DF.
VUC må ikke blive "en trædemølle, hvor man kan opretholde et forsørgelsesgrundlag", siger DF.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Man skal ikke kunne gå på VUC for evigt.

Det blev et flertal i Folketinget fredag enigt om.

aftalen om finansieringen af FGU skrev V, LA, K, DF, S, SF og R således, at de vil ”fastsætte en øvre grænse for, hvor mange år en kursist kan tage forløb på almen voksenuddannelse (avu) og hf-enkeltfag på fuld tid”.

Dokumentation

I aftaleteksten om FGU-finansieringen står der:

”I tillæg til denne aftale er aftalekredsen enige om at fastsætte en øvre grænse for, hvor mange år en kursist kan tage forløb på almen voksenuddannelse (avu) og hf-enkeltfag på fuld tid.

Dette skal ske med udgangspunkt i et igangsat eftersyn af avu og hf-enkeltfag.

Eftersynet gennemføres af Børne- og Undervisningsministeriet i dialog med VUC-sektoren.

Regeringen vil i løbet af foråret 2020 præsentere et oplæg for aftalekredsen. Aftalekredsen er enig om, at et provenu skal anvendes til at understøtte studie- og læringsmiljøer for voksne og i VUC-sektoren generelt.

Dette tillæg til aftalen indebærer ikke, at VUC-sektorens uddannelsestilbud og rammevilkår fremover er omfattet af Aftale om bedre veje til uddannelse og job.”


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00