Friskolerne er klar til at diskutere ændringer i skolernes økonomi

INTERVIEW: Regeringen vil undersøge muligheden for et nyt tilskudssystem til friskolerne. Den diskussion er Friskolerne klar til at tage. Håbet er en langsigtet løsning, forklarer Friskolernes formand, Peter Bendix Pedersen.

Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi bliver nødt til at få igangsat arbejdet med at se på, om statstilskuddet til friskolerne er skruet rigtigt sammen. Vi vil gerne være med til at se på, om det skal ændres.

Peter Bendix Pedersen
Formand, Friskolerne

Friskolernes økonomi blev debatteret ivrigt under valgkampen, hvor diskussionen om koblingsprocenten havnede langt oppe på den nationale dagsorden.

Skiftende regeringer har løbende ændret på koblingsprocenten, og nu er tiden inde til at skabe langsigtet politisk stabilitet om friskolernes økonomi. Derfor melder Friskolerne sig klar til at se på, om tilskudssystemet er skruet rigtigt sammen.

Sådan lyder budskabet fra Peter Bendix Pedersen, som i det første interview med en række uddannelsespolitiske aktører fortæller om, hvad han vægter højest i den kommende politiske sæson.

Dokumentation

Aktørernes vigtigste dagsordener:

Til at indlede den politiske sæson 2019/2020 stiller Altinget: uddannelse i den kommende tid en række personer på uddannelsesområdet følgende fire spørgsmål:

  • Hvad bliver den vigtigste prioritet for jer i den kommende politiske sæson?
  • Hvem forventer du at komme til at arbejde ekstra meget sammen med i den kommende tid?
  • Hvad bør den nye minister kaste sig over som det første?
  • Hvilke tiltag fra den forrige valgperiode ser du gerne, at der bliver lavet om på?

 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00