Her er de nye ordførere på undervisningsområdet

Alle partier har nu udpeget ordførere på skole- og undervisningsområdet. Blandt de nye ordførere ses blandt andet en folkeskolelærer, en industritekniker og Folketingets yngste medlem. 

Christina Olumeko er nyvalgt folketingsmedlem for Alternativet og ordfører for ungdomsuddannelser.
Christina Olumeko er nyvalgt folketingsmedlem for Alternativet og ordfører for ungdomsuddannelser.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der bliver nok at tage fat på for Folketingets nye ordførere på undervisningsområdet, når regeringens ambitioner for skoler og uddannelser skal blive til konkret politik. 

Alle partier har fordelt ordførerskaber, og nogle har benyttet lejligheden til at sende et signal om, at visse områder nyder en særlig bevågenhed. Trivsel, inklusion og ordblindhed har således fået egne ordførerskaber. To partier har desuden valgt en særlig ordfører for erhvervsskoler, mens to andre har valgt særlige ordførere for ungdomsuddannelser.

Den nyvalgte industritekniker Thomas Skriver Jensen (S) er blevet erhvervsskoleordfører for Socialdemokratiet efter en valgkamp, hvor bedre forhold på erhvervsskolerne var hans mærkesag:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00