Her er de syv uddannelser, der er godkendt til udflytning

Pædagoguddannelsen i Holbæk, læreruddannelsen i Svendborg og bioanalytikeruddannelsen i Hjørring. Det er tre af de uddannelsesudbud, som nu er blevet godkendt til udflytning fra de største byer. Få overblikket her.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har godkendt i alt 40 ansøgninger om uddannelser i efterårets runde af ansøgninger til nye uddannelser og uddannelsesudbud.
Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har godkendt i alt 40 ansøgninger om uddannelser i efterårets runde af ansøgninger til nye uddannelser og uddannelsesudbud.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget lagde i juni op til at flytte 21 videregående uddannelsesudbud ud fra de fire største byer i Danmark. Og syv af de 21 har nu ansøgt og er blevet godkendt af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

"Jeg er meget tilfreds med, at det er muligt at godkende syv nye uddannelsesudbud fra udflytningsaftalen kun et halvt år efter, at aftalen blev indgået. Det er godt nyt for lokalområderne, for de unge og for samfundet, og et vigtigt skridt i retningen væk fra den centralisering, som i en årrække har været en stærk kraft på uddannelsesområdet," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i pressemeddelelsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00