Overblik: Den komplette liste over partiernes uddannelsespolitiske ordførerskaber

OVERBLIK: Det er ikke kun undervisningsordførerne, der har fokus på uddannelsespolitikken. Flere partier har udnævnt ordførere for eksempelvis velfærdsuddannelser eller de frie skoler. Valget har også budt på flere rokader blandt undervisningsordførerne.

Efter en periode som børne- og socialminister er Mai Mercado tilbage som undervisningsordfører for Konservative. Her skal hun diskutere uddannelsespolitik med undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og de andre undervisningsordførere.
Efter en periode som børne- og socialminister er Mai Mercado tilbage som undervisningsordfører for Konservative. Her skal hun diskutere uddannelsespolitik med undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og de andre undervisningsordførere. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Perioden efter valget har budt på et væld af rokader internt i partierne.

Støttepartierne bag Mette Frederiksens socialdemokratiske regering har omlagt ordførerskaberne, så de er i overensstemmelse med, at børneområdet igen er tilbage i Undervisningsministeriets gemakker. Socialdemokratiet har efter kort tid droppet at have en VUC-ordfører – en post, som partiet oprettede tilbage i december 2018, og som indtil for nylig tilhørte Trine Bramsen.