Hurtig handleplan for flere unge i uddannelse

SAMMENHÆNG: Et hurtigtarbejdende udvalg med en lang række deltagere fra bl.a. folkeskole- og uddannelsesområdet skal allerede i januar komme med ny handleplan for bedre sammenhæng mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

Undervisningsministeriet sidder for bordenden i Ellen Trane Nørbys nye og store&nbsp;arbejdsgruppe, der&nbsp;skal udarbejde en handleplan for bedre&nbsp;sammenhæng mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.<br><br>
Undervisningsministeriet sidder for bordenden i Ellen Trane Nørbys nye og store arbejdsgruppe, der skal udarbejde en handleplan for bedre sammenhæng mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Der er behov for, at den samlede undervisning i udskolingen bliver mere anvendelsesorienteret og erhvervsrettet, så eleverne får en fornemmelse af og bliver udfordret på, hvilken retning de vil i.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Alt for mange unge mister motivation og lyst til at lære og uddanne sig i de ældste klasser. Det er en udfordring, fordi elevernes motivation og engagement har stor betydning for, om eleverne har lyst til at begynde på og gennemføre en ungdomsuddannelse.

Derfor vil undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) nu nedsætte en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe, der allerede til januar skal fremlægge sit første bud på en handleplan for, hvordan undervisningen i de ældste klasser i folkeskolen bliver styrket, så flere elever starter på en ungdomsuddannelse.

Hvis de unge skal være i stand til at vælge den rigtige ungdomsuddannelse i første hug og gennemføre den, kræver det, at de unge har de faglige forudsætninger og kendskab til de mange uddannelsesmuligheder og det arbejdsmarked, som uddannelserne retter sig mod.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00