Indvandrerdrenge dropper ud af erhvervsuddannelserne

UNDERSØGELSE: 7 ud af 10 indvandrerdrenge falder fra på de danske erhvervsuddannelser og får det svært på arbejdsmarkedet. Undervisningsministeren peger på initiativer, der skal mindske frafaldet.

Indvandrerdrengene har sværere ved at få en praktikplads, hvilket kan være medvirkende til, at de fleste dropper ud af erhvervsuddannelserne før tid.
Indvandrerdrengene har sværere ved at få en praktikplads, hvilket kan være medvirkende til, at de fleste dropper ud af erhvervsuddannelserne før tid.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

 Det er primært folkeskolens opgave at ruste dem bedre, ligesom de selv skal gøre en indsats naturligvis. Og så må vi erkende, at de har sværere ved at få en praktikplads.

Lars Kunov
Direktør for Danske Erhvervsskoler
Fakta
Næsten 7 ud af 10 indvandrerdrenge falder fra erhvervsuddannelserne før tid. For etniske danskeres vedkommende er tallet ca. 38 pct. Frafaldstallene er også høje for pigerne, viser rapporten fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI. Her er det ca. 45 pct. af de etnisk danske piger, der falder fra – mens det tilsvarende tal for etniske minoriteter er 50-63 pct. Især én gruppe klarer sig dårligere end alle andre: De unge, der er kommet til Danmark i 11-15 års alderen, starter i mindre grad på en ungdomsuddannelse end andre, ligesom de fuldfører i mindre grad. 

Etniske minoritetsdrenge fylder godt op i erhvervsuddannelsernes høje statistikker over elever, der dropper ud af uddannelsen før tid. Langt de fleste unge indvandrere, der starter på en erhvervsuddannelse, falder fra, inden de har færdiggjort deres uddannelse.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI.

Til sammenligning fremgår det, at frafaldet for etnisk danske drenge er på 38 procent.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00