Ingen OK uden lærerne: Bondo håber på hvid røg i denne uge

OK18: De offentlige arbejdsgivere skal forhandle med lærerformand Anders Bondo, før resten af fagbevægelsen følger trop. Han mødes onsdag med KL og håber på at ”sende hvid røg op” derefter.

”Jeg håber, vi i løbet af denne her uge kan sende noget hvid røg op,” siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo. Han står som forpost, før de øvrige OK-forhandlinger kan gå i gang.
”Jeg håber, vi i løbet af denne her uge kan sende noget hvid røg op,” siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo. Han står som forpost, før de øvrige OK-forhandlinger kan gå i gang.Foto: /ritzau/Philip Davali
Tyson W. Lyall

Der er komplekse temaer på dagsordenen, som kommer til at tage tid. Derfor håber jeg på, at vi i løbet af denne her uge kan sende noget hvid røg op

Anders Bondo
Formand, Danmarks Lærerforening

Anders Bondo har usædvanlig god tid til at svare på spørgsmål mandag denne uge.

”Jeg skulle jo forhandle om stat, regioner og kommuner. Det er sat på standby,” forklarer han den sjældne ro.

Forhandlingerne er på standby, fordi de offentlige arbejdsgivere først skal indgå i ”reelle forhandlinger” med – netop – Anders Bondo og lærerne, før OK18 rigtig kan komme i gang.

Dokumentation

I Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2018 på KL’s område står der blandt andet: 

"I den fælles henvendelse fra Forhandlingsfællesskabet og CFU til de offentlige arbejdsgivere gøres det klart, at den samlede gruppe af offentligt ansatte forventer, at KL og Moderniseringsstyrelsen optager reelle, fair og frie forhandlinger med organisationerne på underviserområdet med henblik på at kunne indgå en aftale om arbejdstid mv."

Se kravene her.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00