K: Folkeskolen vil fortsat fungere, selvom der ikke kommer en reform

Q&A: De Konservative afviser en 35 timers skoleuge og obligatorisk lektiehjælp, og det har fået børne- og undervisningsministeren til at udskyde reformforhandlingerne til torsdag. Men De Konservative står fast, siger ordfører Vivi Kier, som ikke vil afvise, at partiet forlader forhandlingerne.
Foto: www.konservative.dk
Per Bang Thomsen

Det kunne være godt og fint med et bredt forlig omkring den nye folkeskolereform. Men det er jo ikke sådan, at folkeskolen er ved at brase sammen, og den vil fortsat fungere, selvom der ikke kommer nogen reform nu.

Vivi Kier (K)
Børne- og undervisningsordfører
De Konservative afviser en skoleuge på 35 timer for de mellemste og ældste elever, og derudover vil de ikke være med til at indføre obligatorisk lektiehjælp i skolen.

Det fik mandag eftermiddag børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at sende partierne i forligskredsen hjem på en kollektiv tænkepause, og de er blevet bedt om at vende tilbage til forhandlingsbordet torsdag.

Men hos De Konservative afviser man at give sig i forhold til lektiehjælpen, og det kan føre til, at partiet vælger at forlade forhandlingerne, siger børne- og undervisningsordfører Vivi Kier. Sker det, vil reformen først kunne træde i kraft efter næste folketingsvalg.

"Vi har fra dag ét af været imod regeringens aktivitetstimer, som blandt andet indeholdt lektiehjælp for alle. Det ville gøre folkeskolen til en heldagsskole, hvilket vi er imod, og derfor kan det ikke komme bag på nogen, at vi fortsat siger nej til lektiecafé i skolen. Ministeren mente dog ikke, at hun kunne imødekomme os på dette punkt, og derfor blev vi bedt om at tage en tænkepause til torsdag."

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00