Debat

K: Værn om traditionerne i undervisningen

DEBAT: Institutionernes dannelse af vores ungdom er desværre over de seneste par år blevet nedprioriteret i et system, som helt har glemt vores stolte historie og arv, skriver Anders Retz Johansson (K).

Kristendom er et af de fag, som Anders Retz Johansson mener, at undervisningen bør styrkes i.<br>
Kristendom er et af de fag, som Anders Retz Johansson mener, at undervisningen bør styrkes i.
Camilla Kamstrup
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Retz Johansson (K)
MF stedfortræder for Mai Mercado (K)

Fakta
Giv din mening til kende!
Send et indlæg til [email protected]

For Det Konservative Folkeparti er drømmen at overlevere et uddannelsessystem med mere faglighed og dannelse til vores børn. For institutionernes dannelse af vores ungdom er desværre over de seneste par år blevet nedprioriteret i et system, som helt har glemt vores stolte historie og arv.

For os står det helt klart: Vores fremtid er vores børn. Og de skal ikke bare uddannes for at blive til noget, de skal også blive til nogen!

Vores fremtid er vores børn. Og de skal ikke bare uddannes for at blive til noget, de skal også blive til nogen.

Anders Retz Johansson (K)
Midlertidigt medlem af Folketinget

En historisk arv er vigtig
Vores baggrund og historie betyder noget. Vi bærer alle på en historisk arv – og hvis vi glemmer at fortælle vores børn om dette, så bliver den tabt i de kommende generationer.

Derfor mener jeg også, at man ikke bør sammenkoble historie, oldtidskundskab og religion i ét fag, som regeringen lagde op til i deres gymnasieudspil. Tværtimod skal man netop styrke undervisningen i for eksempel kristendom.

Danmark bygger på et kristent grundlag. Til dem, som skulle have glemt det, så var det faktisk folkekirken, som finansierede og lagde grundlaget for store dele af den velfærd, som vi nyder godt af i dag. Derfor burde det også være åbenlyst for enhver, at vores ungdom selvfølgelig skal kende til de kendsgerninger, som har skabt den verden, de lever i.

For det er nu engang sådan, at hvis man ikke forstår de værdier og normer, som omgiver os, så er ens forudsætninger for at indordne sig i Danmark væsentlig forringede. Det mærker vi helt tydeligt, når integrationen slår fejl, og parallelsamfund opstår i dele af Skyggedanmark.

Og min holdning er simpel: Danmark har ikke plads til parallelsamfund – derfor skal vi styrke dannelse!

Vi skal værne om vores traditioner
Vi har lavet en vision 2034, som giver vores bud på, hvordan Danmark bør se ud i fremtiden. Her er der blandt andet sat fokus på mere undervisning i religion, men vores traditioner og højtider er også i højsædet.

For helligedage må ikke bare blive et synonym for fridage – det er vores arv for stor til.

Grundlovsdag, julen og mange andre dage har vi danskere kært, fordi vores historie betyder noget. Det skal den også gøre i fremtiden, og derfor er det helt afgørende, vi bibeholder og værner om de traditioner, som binder vores samfund sammen. Af samme årsag ønsker Det Konservative Folkeparti at fremtidssikre disse traditioner – og ikke mindst sørge for, at religiøse hensyn aldrig kommer til at ødelægge danske værdier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Mercado

MF og gruppeformand (K), fhv. børne- og socialminister, fhv. formand, FOF
cand.scient.pol. (SDU 2008)

0:000:00