KL vender sig mod favorisering af privatskoler

TILSKUD: Landets kommunale organisation, KL, bakker nu op om protesterne fra skoleledere og lærere, der finder det urimeligt, at et politisk flertal for andet år i træk tilgodeser privatskoler frem for folkeskoler.

På rådhusene rynker de panden, mens de jubler på landets privat- og friskoler efter at have fået øget statstilskuddet markant for andet år i træk. 
På rådhusene rynker de panden, mens de jubler på landets privat- og friskoler efter at have fået øget statstilskuddet markant for andet år i træk. Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

”Det er centralt, at der er ensartede vilkår for at levere på den opgave, som vi har på grundskoleområdet.

Martin Damm (V)
Formand for KL og borgmester i Kalundborg

Selv blandt landets privat- og friskoler kom det som en stor overraskelse, da offentliggørelsen af finansloven for nylig afslørede, at de private skoler for andet år i træk kan se frem til at få øget tilskuddet fra staten, mens der ikke var ekstra penge til folkeskolen.

Det medførte – som tidligere omtalt i Altinget – protester fra både landets Skolelederforening og Danmarks Lærerforening, der undrede sig over favoriseringen af privatskolerne frem for folkeskolerne, der mange steder er udsat for lokale besparelser.

Nu bakkes deres protester op af KL, hvis formand, Martin Damm (V), netop har sendt et brev til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) med et ønske om, at ”privatskoler ikke tilgodeses frem for folkeskoler,” fremgår det af KL's hjemmeside.

0:000:00