KORA overtager ledelsen af PISA-undersøgelserne

KORT NYT: Når folkeskoleeleverne til foråret får testet deres faglige kundskaber i de såkaldte PISA-undersøgelser, bliver det under ledelse af KORA's forsknings- og analysechef, Hans Hummelgaard.

Fakta
Konsortiet bag PISA 2015 består ud over KORA af Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Danmarks Statistik og SFI- Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Leder af konsortiet er analyse- og forskningschef i KORA Hans Hummelgaard, og assisterende leder er seniorforsker i KORA Vibeke Tornhøj Christensen.

PISA-undersøgelsen gennemføres hvert tredje år.

PISA 2015 er sjette gang, undersøgelsen gennemføres, og Danmark har været med i dem alle. I år er antallet af deltagerlande 71.

PISA 2015 offentliggøres i december 2016.

Kilde: KORA

Forsknings- og analysechef i KORA Hans Hummelgaard skal frem til 2017 være ansvarlig for PISA-undersøgelserne.

Det står klart, efter han i denne uge blev udnævnt som leder af konsortiet bag undersøgelserne i Danmark. Konsortiet består ud over KORA af Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Danmarks Statistik og SFI.

PISA-undersøgelserne har som mål at give indblik i elevernes faglige kompetencer inden for centrale fag såsom matematik og læsning. Som noget nyt i forbindelse med den kommende undersøgelse, skal elevernes evner til at løse problemer i samarbejde ligeledes testes.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00