LA sikrer 135 millioner til privatskolerne

TILSKUD: For andet år i træk sikrer Liberal Alliance flere penge til landets fri- og privatskoler. Det skal bremse stigende forældrebetaling. Men skoleledere og lærere mener, at politikerne svigter folkeskolen.

Det øgede tilskud skal blandt andet sikre, at alle slags familier har råd til at sende deres børn på friskole, siger Merete Riisager (LA.)
Det øgede tilskud skal blandt andet sikre, at alle slags familier har råd til at sende deres børn på friskole, siger Merete Riisager (LA.)Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Erik Bjørn Møller

Det undrer os, at man fra regeringens side stadig snakker om rationalisering i det offentlige, samtidig med at man tildeler privatskolerne en større procentsats.

Claus Hjortdal
Formand for Skolelederforeningen

”Jaaaaa. Hurra!” udbrød Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager, fredag i en kort opdatering på Facebook.

Og hun havde god grund til at være tilfreds.

Aftalen om finansloven for næste år var netop indgået, og dermed stod det klart, at LA kunne sætte et stort flueben ud for en af sine politiske mærkesager om at styrke det frie skolevalg med flere penge til landets privat- og friskoler.

0:000:00