Leschly: 14 år som formand er rimelig godt gået

INTERVIEW: Der er brug for et generationsskifte i Gymnasieskolernes Lærerforening, mener formand Gorm Leschly, som stopper efter 14 år på posten. Han ser tilbage på en formandsperiode med store omvæltninger og hårde kampe med politikerne på Christiansborg.
GL-formand Gorm Leschly stopper efter 14 år på posten.
GL-formand Gorm Leschly stopper efter 14 år på posten. Foto: Pressefoto
Per Bang Thomsen

Jeg forhandlede nærmest med en pistol for panden, og jeg valgte, at vi skulle have det bedst mulige ud af den vanskelige situation, vi stod i. Men jeg har heller ikke pralet af resultatet. Jeg har bare sagt, at det var det bedst opnåelige resultat i situationen.

Gorm Leschly
Afgående formand for Gymnasieskolernes Lærerforening (GL)
Hvis Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) skal følge med tiden og tage sig af gymnasielærernes ønsker, er der brug for nye - og i høj grad yngre - kræfter i toppen af foreningen.

Det er meldingen fra den nuværende formand, 64-årige Gorm Leschly, efter han i sidste uge annoncerede, at han efter 14 år på posten ikke genopstiller ved det kommende hovedbestyrelsesvalg.

"En hovedbestyrelse skal afspejle sin medlemsgruppe og den virkelighed, der er ude på skolerne. Det er ikke tilfældet i dag i GL. Halvdelen af medlemmerne er blevet lærere, efter gymnasiereformen trådte i kraft, og de forstår ikke, hvorfor vi bliver ved med at diskutere tiden før reformen. Vi har brug for at få de unge medlemmer i tale på en ny måde, og derfor er det naturligt for mig at stoppe nu. Jeg mener, at der er brug for et generationsskifte i hele foreningen, for jeg er jo ikke den eneste i ledelsen, der har en pæn alder," siger Gorm Leschly, som også understreger, at hans familie også har haft en indflydelse på beslutningen.

"Jeg bor i Silkeborg og har min familie der, og derfor vil jeg gerne tilbringe mere tid der. Derudover havde jeg en aftale med min kone om, at jeg skulle stoppe nu, så det har ligget fast nogen tid," siger Gorm Leschly.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00