LO: Mindre praktikydelse går ud over 95-mål

BESPARELSE: Unge vil vælge uddannelserne fra, når de skal ned i skolepraktikydelse, siger LO. Både LO, R og S mener, regeringen begår forligsbrud.
Det er ikke rimeligt at arbejde 37 timer om ugen for 21.50 kroner i timen. Det mener LO og Erhvervsskolernes Elev-Organisation.
Det er ikke rimeligt at arbejde 37 timer om ugen for 21.50 kroner i timen. Det mener LO og Erhvervsskolernes Elev-Organisation.Foto: Colourbox.com
Kristian Aaskov Nielsen

Det er en enorm besparelse, og selvfølgelig er vi ikke venligt stemt overfor det. Vores generelle holdning er, at skolepraktikelever i hvert fald skal have det samme som almindelige praktikelever og lærlinge. Ellers er der ingen mennesker, der får lyst til at tage en sådan uddannelse.

Sune Baldus
Formand, EEO
Fakta
Det skriver regeringen om praktikydelsen:
Ydelserne til skolepraktikelever og produktionsskoleelever er højere end SU. Der foretages derfor en harmonisering af skolepraktikydelsen og produktionsskoleydelsen med SU for hjemmeboende over 18 år, så ydelsen svarer til mindste SU-sats for udeboende over 18 år. Tilpasningen medfører et provenu på 105 mio. kr. årligt i 2011-2013. Omlægningen skal ses i sammenhæng med rækken af initiativer, der er taget på praktikpladsområdet.

Kilde: Uddrag fra genopretningsplanen
95 procent-målsætningen er i fare, når regeringen vil sænke skolepraktikydelsen for hjemmeboende over 18 år. Det mener LO, som tvivler på, at de unge vil
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00